Mediator Site
Image default
Sport

Zeilen Friesland

Zeilen Friesland

Friesland heeft natuurlijk prachtige natuurlandschappen. Maar Friesland staat er ook bekent om dat het land in het bezit is van veel water. Om de zoveel meter zie je wel ergens een sloot, meer of rij je over de afsluitdijk en zie je de Waddenzee. 

Zeilen

Doordat er zoveel water is in Friesland, biedt dat veel mogelijkheden voor watersporten. Er zijn vele soorten sporten/activiteiten die je kan uitvoeren op en bij het water. Denk aan windsurfen, blow karten of zeilen. Op veel plekken kun je zeilen, maar zeilen in Friesland is toch wel erg uniek.  Overal waar je andere boten tegen komt zijn mensen zo vriendelijk om even te zwaaien. Maar ook door het weersklimaat is het zeilen in Friesland ontzettend gaaf. Zeilboten die helemaal scheef over de golven gaan door de harde wind. 

 

 

Sneekweek

Een populaire zeilwedstrijd inFriesland is tijdens de Sneekweek. De droom van elke zeiler is om dan een wedstrijd mee te zeilen in Friesland. Een week lang vol met zeilen en ’s avonds feest. Wie wil dat nou niet? 

Huren 

Geen zin en tijd om zo’n zeilschip te onderhouden? Je kunt ook een zeilboot huren voor onbepaalde tijd! Dit is de ideale oplossing voor velen.

https://www.mediatorsite.nl/