Mediator Site
Image default
Onderwijs

Leer didactisch coachen en wordt een goede coach voor je leerlingen

Docenten kijken wel een jaloers naar het werk van een coach en naar docenten die op een coachende wijze begeleiden. Het valt ze op dat deze coaches er steeds in slagen het maximale uit mensen te halen en goede resultaten te boeken. Om zelf te leren wat didactisch coachen is, is er een speciale training voor docenten beschikbaar. En docenten die de training gevolgd hebben, zijn erg enthousiast.

Zo word je een prima coach voor de leerlingen

De training leert docenten hoe ze de leerlingen meer regie kunnen geven om ze zo zelfstandiger te laten werken. Daarbij wordt de docenten geleerd hoe ze meer coachend kunnen begeleiden en op welke wijze het best feedback gegeven kan worden. Na het succesvol doorlopen van de training ben je een meer coachende docent geworden, hebben de leerlingen zelf meer de regie in handen, werken leerlingen zelfstandiger en heb je een positieve invloed op het gehele leerproces.

De training voor docenten is zeer op de praktijk gericht

De training is zeer op de praktijk gericht waarbij rekening gehouden kan worden met de doelgroep en ook de achtergrond van de docent zelf. Je doet als docent praktisch toepasbare informatie op. De training is onvervalst maatwerk. Alle facetten die nodig zijn om een goede coach voor je leerlingen te worden, komen gedurende de training voorbij.

De gevolgde training werpt al snel vruchten af

De training is helder en zeer duidelijk. Wat door docenten die de training al gevolgd hebben zeer gewaardeerd wordt is het feit dat de training coach bol staat van input die meteen in de praktijk toepasbaar is. De resultaten van de training zijn dan ook al snel zichtbaar, iets waarvan zowel de docent als de leerlingen erg veel baat hebben. En zo zie je maar dat jij je als docent ook steeds kunt blijven ontwikkelen en in kunt spelen op de veranderende wereld. Het uit handen geven van de regie en een coachende rol aannemen is prima toe te passen. Wil jij dat ook, dan is de training didactisch coachen een regelrechte aanrader.