Mediator Site
Image default
Onderwijs

Ritmische workshops voor op school

Actieve kunsteducatie

Wie bij kunsteducatie alleen maar denkt aan kunstgeschiedenis lessen waarbij elke kunststroming uitvoerig besproken wordt, heeft een vrij beperkt beeld van wat deze vorm van onderwijs inhoudt. Kleinkunstig en Grote Broer introduceren scholen graag aan een gevarieerd aanbod van workshops waardoor je kijk op kunsteducatie volledig verandert! Hoewel de beeldende kunst zeker een grote rol speelt binnen kunst- en cultuureducatie, zijn er nog zoveel meer disciplines om te ontdekken samen met je leerlingen. Enerzijds bieden we uiteenlopende traditionele workshops aan, zoals Etsen of een workshop rondom Circus. Anderzijds bieden we juist hele nieuwe workshops aan die bij de huidige tijdsgeest passen, zoals een workshop 3D-printerpen of een workshop Hololens.

Interactieve workshops

De kunsteducatie die Kleinkunstig en Grote Broer verschaft heeft als hoofddoel om interactief te zijn. We leren de leerlingen niet een kunstvorm door er alleen maar over te vertellen en ze voorbeelden te laten zien, nee, dat is niet onze manier. Wij onderwijzen de leerlingen juist door ze zelf aan de slag te laten gaan. Laat ze proberen, experimenten en uitvogelen hoe het werkt. Een laagdrempelige, maar niet minder leuke, discipline die we aanbieden zijn onze muziek activiteiten. Muziek staat vaak niet zo ver van de leerlingen af waardoor het aansluit op hun belevingswereld. Daarnaast is het minder spannend dan theater en is het heel makkelijk uit te voeren in een groep: bijvoorbeeld wanneer je met zijn alle op de djembé speelt, of juist samen een musical lied zingt!

Is het sport of kunst? Dansworkshops op school!

Over het algemeen barsten kinderen en jongeren van de energie. Het schoolsysteem vraagt aardig wat van ze door veel stil te zitten, op te letten en zelfstandig hun werk te maken. Een heerlijke afwisseling hiermee is een van onze dans workshops. Laat de energie lekker los en kom samen met alle leerlingen in beweging! Misschien gaat het hier en daar wat schoorvoetend, maar wij werken samen met de beste freelance dans professionals: zij weten iedereen te motiveren om mee te doen! Of je nou graag het expressieve van moderne dans wilt onderzoeken of juist het stoere van streetdance, Kleinkunstig biedt het allemaal aan!

https://grotebroer.nl